Manneke Pis, een wild dier

Zondag 4 september bestaat SOS Wilde Dieren tien jaar. En dan mag wel eens een monument in een nieuw kleedje gestoken worden. Samen met de vrijwilligers kregen burgervader, omwonenden en sympathisanten een gevleugeld woordje van onze voorzitter. En dat kunnen we u niet ontzeggen.

"Beste Burgemeerster, Broeders, schepenen en lieve vrienden met een groot hart voor dieren,

We zijn blij en trots om hier te mogen staan en Manneke pis in ons uniform te mogen bewonderen.

Het is 10 jaar geleden dat wij het vlaams opvangcentrum voor vogels en wilde dieren overnamen van onze oveleden stichter Marnic Vermeersch te Lierde. We gaven het centrum een nieuwe thuis in het hartje Geraardsbergen.

Tien jaren van hard werken aan een organisatie om dieren in nesten te helpen . Te land, te water en in de lucht,dag en nacht zijn onze vrijwilligers nog steeds in de weer om wilde dieren te redden . Dit gebeurt allemaal belangenloos. Deze mensen verdienen vandaag een heel mooie pluim. .

Een grote dank u wel gaat ook uit naar de Stad Geraardsbergen om onze eerste subsidie dit jaar in ontvangst te mogen nemen. Dit is echt een heel mooi teken van waardering voor ons harde werk. Nu nog extra ruimte en we zijn er. Vele malen hebben we al samengewerkt met politie en brandweer van Zuid Oost Vlaanderen. Allen waren zeer blij dat ze op ons konden beroep doen. Vooral in het putje van de nacht of bij een interventie hielpen we hen met de opvang van voor hen niet zo bekende dieren. Denk maar aan slangen, reptielen , herten, wallaby ….. Dat we nodig zijn blijkt niet alleen uit deze verhalen maar ook aan het stijgend aantal wilde dieren die we jaar na jaar opvangen. Op dit moment zitten we al aan 1200 dieren voor 2016 en we hebben nog 4 maanden te gaan. Een record ! Méér dan 11.000 patienten heeft dit veldhospitaal geholpen sinds zijn tien jarig bestaan. We kunnen het zelf niet geloven.

Ons mooie Giesbergen zal heinden en ver niet enkel meer bekend zijn van de koers en de muur, mattentaarten, krakelingen, het oudste manneken pis, den oudenberg en al zijn schoonheden maar ook SOS wilde dieren zal zeker bijdragen aan zijn populariteit . Vorig jaar mochten we al meer dan 2000 bezoekers tijdens de opendeurdag ontvangen. We zijn er van overtuigd dat er op 2 oktober opnieuw veel volk komt richting Hoge Buizemont . Ook dit najaar gaan weer veel scholen ons bezoeken, zelfs vanuit Gent! Weten ons te vinden voor een leerrijke uitstap!

We redden niet alleen dieren maar dragen ook bij tot een betere maatschappij. Kortom, een opvangcentrum voor mens en dier.

Bij ons is iedereen, van jong tot oud, ongelijk welk afkomst welkom, als ze maar een groot hart voor dieren hebben en onze sukkelaars goed verzorgen. Jawel, onze vzw geeft veel mensen opnieuw een” nuttig” gevoel waarbij ze eventjes hun zorgen vergeten of juist er kunnen over babbelen. Maar onze mooiste beloning blijft natuurlijk onze opgevangen patiënten terug de natuur in te sturen free as a bird …. Dit moet manneke pis destijds ook gedacht hebben."