MEMORABELE GASTEN

Een heel vermoeiende periode hebben onze zoogouders Willy en Myriam achter de rug. Twee reekalfjes werden door hen grootgebracht. De sukkelaars werden binnengebracht door VOC Merelbeke. 
De vinders hadden beide dieren al enkele dagen thuis. Ze dachten dat de reetjes verlaten waren door de moeder. Niets is minder waar. Moeder ree voedert haar jong enkele keren per dag. Zo voorkomt ze dat ze roofdieren de weg toont naar een mogelijke prooi. Enkel ingrijpen is nodig wanneer een reekalfje rondloopt schreeuwend, doorweekt of onderkoeld is. 
Het is de eerste maal dat we " zo'n kleine bambi's" moesten grootbrengen. Een hele uitdaging ! Meer dan zes uren per dag intensieve zorgen waren nodig om hun leven te redden. We zijn heel trots dat het ons gelukt is. Veel dank gaat uit naar Bart van het natuurhulpcentrum. Hij heeft ons zeer goed begeleid.
Veertien augustus was een speciale dag. Het was de eerste maal in onze geschiedenis dat de twee reekalfjes het nieuwe reëenverblijf mochten verkennen. Ze worden verwend met allerlei takken van wilg, haagbeuk ..