OPENDEURDAG 2016

Opendeurdag

Na het ongelofelijk drukke jongedierenseizoen van deze zomer moesten we nog heel wat voorbereiden en organiseren eer deze speciale dag van start kon gaan. Onze vrijwilligersploeg kreeg het gelukkig voor elkaar om de nieuwe volière voor de kerkuilen nog op het laatste nippertje te voltooien. De donderdag en vrijdag vóór de opendeur plaatsten we de plankenvloeren en de tenten. Op zaterdag kregen we onze eerste bezoekers immers al over de vloer: de sponsors, die speciaal in de watten gelegd werden. Wie ons opvangcentrum officieel sponsort, krijgt namelijk een privérondleiding met aansluitend een hapje en drankje. Zo bedanken we hen voor hun mooie bijdrage van het voorbije jaar.

Op zondag was het dan de beurt aan onze vele leden, sympathisanten en andere geïnteresseerde bezoekers. Helaas begon de dag niet helemaal volgens plan. Al om acht uur 's ochtends pakten donkere regenwolken samen boven Geraardsbergen. Niet veel later konden we meteen testen of onze tenten bestand waren tegen de zware regenval. Dat bleek gelukkig wel het geval, maar pas rond de middag trok de regen eindelijk weg.

Toch hield dat ons niet tegen: het volledige team van SOS Wilde Dieren zette zijn beste beentje voor en maakte er samen met de bezoekers een schitterende editie van. Ook de vrijwilligers die het hele jaar rond de handen uit de mouwen steken, stonden allemaal enthousiast paraat op de grote dag. Zij waren al erg vroeg uit de veren, want ze moesten nog dieren voederen, vloeren kuisen, koffiezetten en soep opwarmen.

Tien uur: de regen viel nog altijd met bakken uit de lucht, maar toch druppelden de eerste bezoekers al toe. De trend was gezet: na de middag werd het droog, maar de bezoekers bleven toestromen. We zijn hen dan ook bijzonder dankbaar om ons zo trouw te blijven steunen, weer of geen weer! Tijdens de middag was het gezellig druk. Onze gidsen hadden de handen vol om alle bezoekers te entertainen met boeiende weetjes en ontroerende verhalen.

Na de gidsbeurt kon iedereen genieten van het vele lekkers: pannenkoeken, zelfgebakken taarten, overheerlijke zelfgemaakte soep en geurende braadworsten. Het tombolateam maakte heel wat bezoekers gelukkig met de schitterende tombolaprijzen die doorheen het jaar ingezameld waren. Ook in het winkeltje van SOS Wilde Dieren waren heel wat leuke spulletjes te koop. Zo waren onze kettingen en mooie knuffeldieren bijzonder gegeerd!

Na 18u keerde de rust langzaam maar zeker terug in het opvangcentrum. Onze vrijwilligers aan de ingang maakten de balans op: maar liefst 1800 bezoekers waren aanwezig op de editie van 2016. Gezien het slechte weer is dat toch een zeer knap resultaat. De vrijwilligers aan de ledenwerving leverden ook puik werk: maar liefst 120 nieuwe leden en 10  nieuwe meters en peters maken vanaf nu deel uit van onze grote SOS Wilde Dieren-familie. Bedankt iedereen, dat is fantastisch nieuws!

We kunnen niet genoeg herhalen hoe dankbaar we zijn dat we steeds op de steun van onze vrijwilligers mogen rekenen. Opnieuw waren jullie in groten getale aanwezig. Zonder jullie hulp zouden we onze opendeurdag nooit kunnen verwezenlijken. Zelfs op het einde van een erg vermoeiende dag hielpen jullie nog om alles netjes op te ruimen en de laatste nieuwe patiënten te verzorgen. Jullie zijn dus een welgemeende 'dankjewel' waard!

Natuurlijk verdienen ook de bezoekers van onze openderdag alle lof. Dankzij jullie is er opnieuw geld in het laatje. Zonder jullie zouden we alle wilde dieren die hier binnengebracht worden, nooit de optimale zorg kunnen verzekeren die ze nu krijgen.

Wij zien jullie alvast met veel plezier terug op de opendeurdag van 2017. Tot dan!