SLECHTVALK VALT SLECHT

slechtvalk
slechtvalk krijgt vlees

Door het jonge dierenseizoen hebben we helaas geen tijd om jullie op tijd de mooiste verhalen te vertellen. Dit is er wéér eentje om te onthouden.
Vrijdagavond laat werden we opgebeld door heel vriendelijke politiemensen van Politie Ronse  dat ze een grote bruine roofvogel hadden gevonden rond de Sint-Hermesbasiliek te Ronse. Het werd al snel duidelijk dat deze bruine roofvogel een jonge slechtvalk was. Deze prachtvogel was verkeerd geland. Hij werd binnengebracht in onze intensive care. Na een eerste onderzoek bleek dat hij gelukkig geen breuken of kneuzingen had aan de poten of vleugels. Hij droeg ook een ring en zo konden we weten wie hem geringd had.
De ornitholoog die hem op het nest had geringd contacteerde ons en organiseerde dat deze vogel zo snel mogelijk terug naar zijn nestplaats kon. Veel dank !!! 
Dit is deze ochtend gebeurd.
Weetje ! Zes weken na het uitkomen uit hun ei doen ze hun eerste vliegpogingen. In het begin nogal stuntelig maar later worden het echte luchtacrobaten. De eerste maanden worden ze bijgevoederd door hun ouders.