Nieuws

OPENDEURDAG

Kom jij ook naar onze opendeurdag?

 

drie haasjes

HAZEN NIEUWS

Het gebeurt zelden dat we een drieling verwelkomen bij SOS Wilde Dieren. Deze drie haasjes stellen het heel goed. Ze drinken al flink hun hazenmelk.

reiger gered uit draad
draad rond reigerpoot

REIGERLEED

Deze ochtend hebben we een reiger bevrijd uit een afspanning van een vijver. De poot van de vogel zat vast in een nylondraad. Gelukkig waren we erop tijd bij. Zodat beide vleugels er ook niet in verstrikt geraken. Enfin, het is bang afwachten wat de prognose zal zijn voor de poot.

aangereden reebok

LATE NIGHT

De voorbije nacht wisten wat te doen. Rond 23 uur kregen we een oproep binnen dat er een ree was aangereden op de Edingsesteenweg te Moerbeke, gelukkig konden we direct vertrekken. Een vrouw met een groot hart voor wilde dieren had het allemaal zien gebeuren en belde ons op voor hulp. Zij bleef bij het ree . Degene die het reetje had aangereden was enkel geïnteresseerd in de schade aan zijn voertuig en reed verder. Ongelooflijk !!! Tot overmaat van ramp strompelde het dier verder in een diepe gracht. Gelukkig was er weinig water aanwezig.

egel in omheiningsdraad
gewonde egel behandeling

EGELS EN OMHEININGSDRAAD

Heel wat egels krijgen we binnen die zich vastlopen in een omheiningsdraad. De verwondingen zijn vaak snijwonden en gebroken pootjes. Deze egels krijgen in onze wilde dierenkliniek hun intensieve zorgen.