Nieuws

foto bouw je mee

SOS WILDLIFE HOSPITAL

Eindelijk, SOS wilde dieren krijgt een vaste stek. Dankzij Geraardsbergen mogen we onze intrek nemen in het oude scoutslokaal.
De renovatie en inrichting echter kosten handenvol geld. Daarom vragen we jouw steun.
Met een gift van 65 euro realiseren we 1m² van het wildlife hospital. Meer info: klik hier.

rode eekhoorn jong met zwarte staart en witte punt

Mini de eekhoorn

Even een update voor de mensen die geïnteresseerd zijn in onze prachtige jonge eekhoorn:
Mini's oogjes zijn al enkele weken open en hij is al serieus gegroeid. Ook begint hij een echte pluimstaart te krijgen. Dit weekend heeft hij zelfs voor het eerst zelfstandig gegeten.
We gaven hem een grote kooi zodat deze speelse rakker zijn pootjes goed kan strekken.

kievit jong
kievit al wat ouder

DE KIEVIT

Deze interessante vogeltjes hebben een heel speciale manier om hun nest te verdedigen. Ze lokken roofdieren weg door te doen alsof ze een gebroken vleugel hebben en zodra het roofdier ver genoeg weg is van het nest en de jongen, vliegt de kievit gewoon weg.

Zodra de eieren uitkomen verlaat één van de ouders het nest en verplaatsen de jongen en overgebleven ouder zich zodat de jongen zelfstandig kunnen leren eten.

NAVRAAG DIERTJES FACEBOOK

Aangezien we via Facebook heel veel vragen krijgen over hoe het gaat met de binnengebrachte diertjes wil ik even melden dat we dit niet altijd kunnen controleren. Sowieso wordt u per brief op de hoogte gebracht hoe het afgelopen is met jullie dier. Het grootbrengen en verzorgen van de diertjes is onze prioriteit en dit neemt enorm veel tijd in beslag. Tussentijdse updates kosten ons veel extra (opzoekings)werk.

afgewerkte voliere

VOLIERE AFGEWERKT

Enkele maanden geleden is er een boom op onze grootste volière gevallen. Ondanks de ongelofelijk drukke periode met veel voeder beurten voor de jonge diertjes, is het vandaag gelukt om de volière af te werken. En onze Gier-sakervalken zijn heel blij met het resultaat!