Nieuws

buizerd zoekt wormen

WORMENJAGER

Wist je dat  buizerds ook wormenjagers zijn.  Met de voorbije vrieskou kwamen ook  zij duidelijk in de problemen. Gelukkig is de vriesweek ten einde en kunnen ze terug wormen zoeken.  Een deel van hun menu. Mooi gefilmd door vrijwilligster Christine

buizerd wordt gevoed

STOP DE PRIKKELDRAAD

Jaarlijks krijgen we tientallen prikkeldraadslachtoffers binnen. De voorbije vriesweek hebben we verschillende roofvogels   binnengekregen die bevrijd zijn uit een prikkeldraad.  De verklaring zou kunnen zijn dat sommige roofvogels te verzwakt waren om nog een goede vlucht te kunnen nemen en zo belanden in de moordende draad.  Een  bosuil hebben we moeten laten inslapen omdat de verwondingen te erg waren. Een kerkuil stierf de dag nadien. De vraag was hoe lang hingen die  noodgevallen er al in.  Heel spijtig !  

ingezamelde dierenvoeding

DANK U WEL

Dank u wel aan de klanten van Maxi zoo voor de donatie van hondensnoepes en katteneten. Jullie maken hier mee vele wilde dieren blij. Bedankt aan Vzw Tabiti voor de organisatie van de inzamelacties voor de vele vzw’s.

 

houtsnip gered van de kou
haas wordt gevoed

HOOP VOOR DE KOUDE SLACHTOFFERS

Sneeuw en koude verdwijnen langzaam. Gelukkig maar ... Het voorbije weekend kregen we  heel wat slachtoffers binnen. Het was en is  druk in onze intensive care met de nazorg van de koude slachtoffers. Een uitgeputte bosuil die dé warmte opzocht in een hooischuur werd op tijd ontdekt. Een patrijs die vastgevroren zat op de bodem kon bevrijd worden. Een reekitsje die volledig verkleumd was en waar spijtig genoeg  alle hulp te laat kwam bij aankomst. Een volwassen haas die amper nog bewoog. Ook bij de kerkuilen waren  heel wat koude slachtoffers.

steenuil is koudeslachtoffer
goudhaantje is koudeslachtoffer

EERSTE WINTERSLACHTOFFERS

Door de koude temperaturen en het sneeuwtapijt  is de bodem keihard en kunnen de vogels niet meer aan voedsel geraken. Zo geraken ze meer en meer uitgeput. Opvallend is dat we heel wat kleine insecteneters binnenkrijgen. Een goudhaantje bijvoorbeeld  is letterlijk uit de lucht gevallen door uitputting.  Ook dit steenuiltje is binnengesukkeld in een bedrijf en zocht hoogstwaarschijnlijk schuilgelegenheid op.  Door zijn zoektocht is het Vlaanderens kleinste uil  tegen het raam  gevlogen en werd versuft binnengebracht. Een houtsnip werd gevonden in een achtertuin.