Nieuws

kunstwerk vos door Claire De Paepe veiling

KUNST VOOR SOS wilde dieren, veiling

Hartverwarmend was het mailtje van Claire De Paepe. Ze heeft een prachtig kunstwerk gemaakt dat we mogen veilen voor ons nieuw Wildlife Hospital. De pastelkrijttekening van het jonge vosje is gebaseerd op een adembenemende foto van Klaas Huwel. Als dank hebben we Claire meter gemaakt van al onze vossen.. 
De maten van de volledige tekening (kader) zijn : 50 x 70 cm, de kader is in landelijk hout, en het gebruikte materiaal is pastelkrijt. De tekening komt met een authenticiteitsbewijs, getekend door de kunstenaar. 

ijsvogel eet vis

IJSVOGEL OP BEZOEK

Het gebeurt niet vaak dat we een ijsvogel mogen verwelkomen in onze eerste opvang. Dit supermooi vogeltje is gevonden op een oprit. Vermoedelijk tegen het raam gevlogen. Wonder boven wonder neemt hij de visjes aan van onze dierenverzorgers zonder deze prachtige vogel te moeten dwangvoederen. We wachten op beter weer voor vrijlating.

bunzing weesjes
bunzing weesje

BUNZING WEESJES

Drie jonge bunzing pups werden vorig weekend door Martine van Wildlife taxi team Vlaams Brabant binnengebracht. Het is voor de eerste maal in onze geschiedenis dat we een heel nestje mogen verwelkomen. Een hele uitdaging om deze marterachtige groot te brengen !
Deze soort heeft het heel moeilijk. Bunzing komen we helaas al te vaak tegen als verkeersslachtoffer. Hij staat op de Vlaamse rode lijst als kwetsbaar.