Nieuws

groenllingen in de tuin

GROENLINGEN

Onze vrijwilligster Christine kent allemaal toffe plekjes om onze opgekweekte zangvogels vrij te laten. Haar tuin is een echt paradijs hiervoor. Met veel geduld filmt ze de avonturen al het nieuwe jong leven.  Zo   heeft Christine nu het bezoek van een nest groenlingen. 
Weetje : Groenlingen zoals de naam al verraad zijn vogels met allerlei tinten van groen in hun verenkleed.  De mannetjes hebben twee gele strepen in hun vleugels.

jonge vliegenvangers
vliegenvanger vrijgelaten

BORN TO BE FREE GRAUWE VLIEGENVANGER

Het is voor de eerste keer in onze geschiedenis dat we een nestje grauwe vliegenvangers hebben kunnen grootbrengen en met succes hebben vrijgelaten.  Insect na insect werden deze kleine nestjongen omgetoverd tot behendige luchtacrobaten.

sint-catharinacollege doet schenking

HARTVERWARMEND

SOS wilde dieren leeft in de harten van onze jeugd.

jong winterkoningkje voedt  nog jongere winterkoningkjes

Hoe de allerkleinste het grootste voorbeeld volgt

Onze supervrijwilligers verzorgen twee nestjes winterkoningtjes al drie weken. Een hele uitdaging ! Het zijn kleine bruine vogels met een opstaande staart. Zij vragen een vrij intensieve verzorging. Om het half uur moeten we hen insecten serveren om ervoor te zorgen dat ze de nodige energie binnenkrijgen.
Één van de jongen heeft goed opgelet en heeft nu de voedertaak van de vrijwilligers overgenomen. Zo voedt hij of zij de nieuw binnengekomen winterkoningtjes op.
Over onbaatzuchtig gedrag gesproken ....