Nieuws

foto bouw je mee

SOS WILDLIFE HOSPITAL

Eindelijk, SOS wilde dieren krijgt een vaste stek. Dankzij Geraardsbergen mogen we onze intrek nemen in het oude scoutslokaal.
De renovatie en inrichting echter kosten handenvol geld. Daarom vragen we jouw steun.
Met een gift van 65 euro realiseren we 1m² van het wildlife hospital. Meer info: klik hier.

HANGBUIKVARKEN OP DE LOOP

Vanmorgen vroeg was het weer zover het zoveelste varken dat ontsnapt of gedumpt was. De politie belde ons om hen te assisteren. De sukkelaar liep op de Grote weg van Lessen naar Geraardsbergen. Een heel drukke baan, je mag er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren mocht dit varkentje onder een voertuig geraken.

spel en socialisatie vossen welpjes

SPEELTIJD VOOR DE WELPJES

Spel en socialisatie is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de welpen. Al spelend leren de welpen alles wat ze in hun latere leven gaan tegen komen. Onze vrijwilliger Tim maakte deze beelden het eerste uur na de introductie van het jongste welpje aan een ander groepje welpen.

opvang bosuilkuiken

EERSTE BOSUILKUIKEN

Dit bosuilkuikentje werd gelukkig op tijd opgemerkt te midden van een drukke weg naar Brakel. Het uilskuiken stelt het uitstekend en eet muisjes naar hartelust. 
Jonge uiltjes laat je best met rust tenzij ze natuurlijk in gevaar zijn. Ouder vogels zitten altijd in de buurt om hun kroost te voederen. De jonge vogels zijn zeker geen wezen.

gewonde uil wordt verzorgd

BORN TO BE FREE

Eén mei gaan we niet snel vergeten. Het was bijna vijf weken geleden dat een volledig bebloede kerkuil werd binnengebracht door Ludo van Natuurpunt Vlaamse Ardennen. De sukkelaar was gevlogen in een draad. Een grote open wonde ter hoogte van de schouder was het gevolg. Na een lange herstelperiode vloog de kerkuil weer perfect in onze vliegkooi. Hoogtijd om hem weer een tweede kans te geven. Born to be free.... met dank aan Ludo, Lien en Benjamin voor de beelden Als je het leuk vindt wat we doen voor wilde dieren, help ons meebouwen aan ons Wildlife Hospital !