Ophaaldienst

Dagelijks komen wilde dieren in nood door verkeer, vergiftiging, jachtmisbruik, uit het nest gevallen jongen, tegen het raam gevlogen… Vind je een gewond of ziek dier, bel ons en breng het naar ons centrum.  Een wild dier thuis houden mag immers niet en vraagt om de juiste zorgen. SOS wilde dieren beschikt over heel wat ervaring, aangepaste kooien (revalidatie, buitenkooien...), vangmiddelen en medische verzorging. Het is voor het opvangcentrum onmogelijk om telkens gewonde of verzwakte dieren op te halen. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn immers druk in de weer met de verzorging van de dieren en er moet ook permanent iemand aanwezig zijn om dit te blijven verzekeren en om telefonische oproepen te beantwoorden. 
 
Wanneer een beller een gewond dier niet zelf naar het opvangcentrum kan brengen, schakelen we ons netwerk in van chauffeurs uit de ophaaldienst. Dit zijn mensen die gratis en met eigen vervoer gesignaleerde dieren ophalen en naar het opvangcentrum brengen. Op die manier worden de medewerkers ingezet voor dringende interventies en blijft de verzorging van de wilde dieren gegarandeerd. Per oproep wordt steeds gezocht naar iemand die in de streek woont waar het dier gevonden werd. 

Wil jij ook ophaler van wilde dieren zijn, dan bepaal je zelf welke regio waarin je actief wilt zijn. Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt uiteraard af van het aantal oproepen en het aantal chauffeurs die in jouw streek actief zijn. Gevaarlijke dieren worden steeds door onze medewerkers opgehaald. Personen met interesse mogen altijd mailen naar info@soswildedieren.be of bellen op 0468/28 23 68.