OPGESLOTEN SPERWER

sperwer opgesloten in leegstaand huis

Vorige week kregen we een telefoontje van een attente buur dat er een vogel  achter een raam zat te Deux-Acren. Bij aankomst bleek dat het ging om een sperwer die in een verlaten gebouw  opgesloten zat op de bovenste verdieping.  
We mochten natuurlijk niet zomaar het gebouw betreden en belden de lokale politie voor de nodige toestemming. Ze gingen een ploeg ter plaatse sturen om ons te assisteren. Toeval wilde dat er juist een zwaar ongeval gebeurd was… Het wachten werd een werk van heel lange adem. 
Vrijwilligers Glenn en Els wisselden de wacht van ons af. Ons geduld werd 4 uur later (!) beloond. Heel vriendelijke politieagenten assisteerden ons met het helpen deze sperwer te vangen.  Ondertussen was het al donker geworden waarbij de vogel zich liet vangen op een mum van tijd. 
Wist je dat sperwers echte stuntvliegers zijn? Ze geraken door hun vliegkunsten vaak in de problemen. Ofwel crashen ze tegen een venster ofwel verdwalen ze in gebouwen of loods waar ze  er niet meer uit geraken.  Voor deze sperwer kwam alles tot een goed einde.