Nieuws

duif volledig zwart door roet
brandweermannen die duif gered hebben uit schouw

HELDEN VAN HIER

Voorbije zaterdag kregen we de zwartste houtduif ooit binnen. Je kon bijna niet meer zien dat het een houtduif was. De vogel werd bevrijd uit een schouw te Gemeente Galmaarden door de Brandweerzone Vlaams-Brabant West. We zijn heel dankbaar dat deze mensen  de duif naar ons centrum transporteerden.  Op dit moment is het jonge dierenseizoen in volle gang.  
Het arme dier kreeg de nodige oogdruppels om het roet te verwijderen. De duif moest nog wat op krachten komen en kreeg daarna terug zijn vrijheid.

verblijf jonge eekhoorntjes

HAZELNOTEN GEZOCHT !

Ondertussen zijn de eekhoorntjes af van de melk en eten ze hazelnootjes à volonté.  Mochten jullie nog hazelnoten liggen hebben, zijn ze zeker welkom voor deze  viervoetige acrobaten.  Heel erg bedankt  Onze vrijwilligers hebben een heel mooi verblijf gemaakt voor onze eekhoorntjes.  De jonge eekhoorntjes zijn  zich volop  aan het uitleven.

Nancy moeder voor het uiltje
vrijwilliger moeder voor jong vogeltjes

MOEDERDAG

Vandaag willen we álle moeders in de bloemetjes zetten. En daarmee natuurlijk onze vrijwilligers die zich elke dag inzetten om voor alle wilde dieren te zorgen in ons wildlife hospital.
 

politie helpt bij vangen van ree
aangereden ree ligt naast de weg

SOS REE

Om de twee dagen wordt ons  interventie team ingezet om reëen te helpen in nood. Zo hebben we maar liefst 7 reëen moeten vangen en redden op amper twee weken tijd.  Met het begin van het jong dierenseizoen is dit veel extra werk.    Het zijn drukke dagen voor ons. Het record was de voorbije zaterdag. 's Ochtends vroeg had Lokale politie Brakel Horebeke Maarkedal Zwalm ons nodig om ree te helpen die aangereden was op de Steenweg op Brakel. We willen de politie  bedanken voor hun hulp tijdens de interventie. 

dwergpapegaai gevangen door Charlotte en zoon

EIGENAARS GEZOCHT

Met het zonnige weer ontsnapten verschillende parkieten. Zo werd een kleurrijke dwergpapegaai gevangen door Charlotte en haar zoon. Zij kwamen te voet naar het centrum met hun vangst. De parkiet vloog vrij in de Penitentiestraat te Stad Geraardsbergen. Ook vloog  er  nog een wildkleur valkparkiet vrij te Geraardsbergen. 
Last but not least kregen we een prachtige blauwe halsbandparkiet binnen die ook rond vloog te Sint Pieters Leeuw. 
We willen heel graag deze prachtige vogels terug herenigen met hun eigenaar.