Nieuws

trooper, monnies voor de clubkas

TROOPER

Koop jij  online bij winkels zoals bol.com, Zalando, Zooplus, Mediamarkt en zo’n 600 meer?

steenmarter zit vast in chocopot

STEENMARTER IN DE KNEL

Vanochtend vroeg rukten onze vrijwilligers uit om een steenmarter op te halen die met zijn hoofd vast zat in een chocopot.
Gelukkig konden we hem snel vangen en bevrijden. De marter is ongedeerd gebleven en geniet alweer van zijn vrijheid!
 

canadese kraanvogel op  wandel

KRAANVOGEL OP ZWIER

Zaterdagavond laat kregen we een telefoontje dat er een grote grijze vogel iemand volgde tot in zijn garage. De beller maakte geen probleem om hem te vervoeren tot ons wildlife hospital. De vogel werd getransporteerd in een kartonnen doos. Eénmaal uit de auto, was de doos aan het dansen op de grond. Zo vlug mogelijk, moest vogel en doos veilig binnengezet worden. Groot was onze verbazing dat het geen reiger maar een kraanvogel kuiken was. Na enig opzoekingswerk op het net, bleek het Sandhill of Canadese kraanvogel te zijn.

boerenzwaluw verstrikt in touwtje

VERSTRIKTE BOERENZWALUW

Hoe het kleinste stukje afval dat miniscuul is en verwaarloosbaar lijkt,  grote gevolgen kan hebben voor wilde dieren. Deze jonge boerenzwaluwt zat verstrikt in een stukje touw van 5 cm.  Het touw wurgde het pootje en gelukkig was de bloedtoevoer nog niet afgesneden. De zwaluw werd op tijd gevonden en binnengebracht.  Elk stukje afval hoort thuis in de vuilnisbak.

BORN TO BE FREE GIERZWALUW

Zondag hebben we twee gierzwaluwtjes terug hun vrijheid gegeven. Ze worden meestal volledig uitgeput gevonden. Het zijn vroegtijdige nestverlaters. Ze vallen van meters hoog naar beneden en als ze geluk hebben, worden ze op tijd gevonden. De binnengekomen nestjongen werden om het uur verwend met waxmotlarven en krekeltjes. Een hele klus om alle bekjes te voeden. Het duurt weken om het perfecte verenkleed te krijgen voor hun eerst vlucht.