Nieuws

annonce opendeurdag 2022

Opendeurdag SOS wilde dieren

ZONDAG 2 OKTOBER 2022 VAN 10:00 - 18:00
Opendeurdag SOS wilde dieren
Hoge Buizemont 211 en 219 B te Geraardsbergen

Na een lange pauze is onze opendeurdag weer terug. Kom ons achter de schermen bezoeken en ontdek de vele inheemse dieren die onze vrijwilligers dagelijks verzorgen om terug te kunnen brengen in hun natuurlijke omgeving.

Doorlopend rondleidingen, groene winkel, gezellig terras met pannenkoeken, tombola ...

damhert aangereden

DAMHERT IN NESTEN

Tijdens de voorbereidingen van onze open dag van zondag 2 oktober  zijn onze super vrijwilligers natuurlijk druk in de weer om wilde dieren te helpen. Zondagnacht heeft de Politie Ninove ons opgeroepen om een aangereden damhert  te helpen. Geen evidente interventie !

tekening buizerd
claire tekent cat

MIS JE KANS NIET

Zelfs bij regenweer heb je geen reden om niet langs te komen op onze Opendeurdag, aanstaande zondag 2 oktober.  Eén van onze huisartiesten, Claire De Paepe toont bij ons haar prachtige werken.  Een must see voor wie van kunst met een grote "K" houdt. Dit jaar organiseert Claire zelfs een DUBBELE tombola:  naast een authentiek pastelwerk van een buizerd kan je ook een kunstwerkje van je eigen huisdier winnen! Kom zeker je kans wagen! 

foto's buitenkant wildlife hospitaal

NOG 7 NACHTEN SLAPEN

Volgende week zondag gaat, na 2 jaar onderbreking, eindelijk weer onze opendeurdag door. Al onze vrijwilligers zijn druk in de weer met de voorbereidingen om er zondag 2/10 een groot feest voor wilde dieren van te maken. Het was gisteren een kleddernatte dag. Ondanks de hevige regen hebben onze super vrijwilligers prachtig werk geleverd: elke voorbijganger kan nu genieten van wondermooie foto's aan voorkant van ons Wildlife Hospital. De foto's zijn van de hand van onze vrijwilliger Corinne, die naast een hart voor zieke dieren, ook duidelijk oog heeft voor de schoonheid der natuur.

steenmarter in klem
gebroken poot en wonde steenmarter in klem

MARTER IN KLEM

Vorige donderdag bracht de brandweer van Oudenaarde ons een steenmarter binnen met een veerklem rond zijn voorpoot. De klem direct verwijderen was geen optie omdat een langdurig afgeknepen bloedvat veel schade kan veroorzaken. We reden er direct mee naar onze dierenarts. Aangezien het bot was aangetast en het weefsel necrotisch was, zijn we zeker dat deze marter al meer dan één dag rondliep met dit gevaarlijke martelruig. Dit had onherstelbare schade veroorzaakt. 
De poot was verloren.  We hebben helaas de steenmarter moeten laten inslapen.