Nieuws

nieuw leven: duivenjongen

NIEUW LEVEN

Het jonge dierenseizoen is volop begonnen. Sinds enkele weken stromen de patiënten binnen en zijn onze vrijwilligers elk uur van de dag in de weer om de jonge dieren te voederen en gewonde wilde dieren te verzorgen. 
Wist je dat duiven het hele jaar door nesten maken? Ook nu hebben we weer heel wat duivenjongen in ons hospitaal.
 

ree sprint naar vrijheid

SPRINT NAAR DE VRIJHEID

Nog een voorlopig laatste filmpje van onze drukke reeënweek: deze ree kon amper wachten en ging er heel snel van door. De lange dagen en het vele werk wordt altijd beloond als we gezonde dieren weer vrij kunnen laten waar ze thuishoren: in de natuur

ree gevonden in veranda wordt vrijgelaten

EINDE VAN HET VERANDA AVONTUUR

De ree die we eerder deze week gingen vangen in de veranda in Moerbeke konden we meteen weer vrijlaten. De jonge reegeit keek nog even achterom vooraleer ze definitief het hazenpad koos.
 

ree wordt vrijgelaten

VOLLE MAAN, VOLLE AGENDA

Deze week was uitzonderlijk druk met reeën in nood en vrijlatingen. Onder de volle maan mocht deze ree eindelijk weer de natuur in: Hij was al sinds nieuwjaar bij ons om aan te sterken en we vreesden eventjes voor zijn leven, maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Het was even wennen om weer thuis te zijn, maar op het einde van het filmpje op facebook zie je de ree diep het bos in rennen.

 

3 bosuilkuikens

BOSUILSKUIKENS

Toeval bestaat niet ... wanneer we de legendarsiche woorden spreken het is lang geleden dat we die soort binnen gekregen hebben, is het vaak prijs dat die soort dan wordt binnengebracht.. Deze week krijgen we vier bosuilskuikentjes binnen. De leeftijd was heel divers. Twee kuikens zaten nog volledig  in het dons. De andere twee uiltjes hadden al pluimen.  Het jongste bosuilkuikentje werd gelukkig op tijd opgemerkt in een oud fabrieksgebouw.  Het rare was dat de ouders of andere broers of zussen niet te bespeuren waren.